summer3.jpg - 23.94 کیلو بایت

 

  

summer2.jpg - 31.40 کیلو بایت

 

scienceclip.gif - 8.91 کیلو بایت

 

مواد مورد نیاز:

چند عدد تخم مرغ

سرکه سفید

یک ظرف بزرگ که برای نگهداری تخم مرغ‌ها بزرگ باشد و بتوان سر آن را پوشاند

یک قاشق بزرگ

 

روش کار:

تخم مرغ‌ها را طوری در ظرف قرار دهید که در تماس با هم نباشند.

به اندازه‌ای درون ظرف سرکه بریزید تا تخم مرغ‌ها پوشانده شود.

توجه کنید که روی تخم‌مرغ‌ها حباب تشکیل شود.

ظرف را ببندید و آن را درون یخچال قرار دهید. اجازه دهید تخم‌مرغ‌ها 24 ساعت درون ظرف حاوی سرکه باقی بمانند.

1.jpg - 54.37 کیلو بایت

از قاشق بزرگ برای بیرون آوردن تخم‌مرغ‌ها استفاده کنید. دقت کنید چون که پوسته تخم‌مرغ حل شده، غشا یا پوسته نازک داخلی تخم‌مرغ تنها چیزی است که تخم‌مرغ را نگه می‌دارد و این غشا به اندازه پوسته قابل دوام نیست، ممکن است در حین آزمایش پوسته نازک هم پاره شود

دوباره تخم‌مرغ‌ها را درون ظرفی قرار داده و آنها را با سرکه تازه بپوشانید و به مدت 24 ساعت درون یخچال قرار دهید

22.jpg - 56.03 کیلو بایت

این تخم‌مرغ بدون پوسته است و درخشان است.

این یک آزمایش واکنش اسید (سرکه سفید) و باز (پوسته تخم‌مرغ از جنس کربنات کلسیم) است. زمانی که شما تخم‌مرغ را درون اسید قرار می دهید پوسته آن حل می شود. سرکه دارای اسید استیک است که می‌تواند کربنات کلسیم جامد موجود در پوسته تخم‌مرغ را حل کند. در این واکنش یون‌های کلسیم آزاد می‌شوند و کربنات‌ها به گاز دی‌اکسیدکربن تبدیل و به صورت حباب بالای ظرف جمع می‌شوند.

3.jpg - 31.47 کیلو بایت